Project

General

Profile

Actions

Bug #179

closed

If a network device has no configuration then it doesn't show up in the UI

Added by Hammel almost 11 years ago. Updated almost 11 years ago.

Status:
Closed
Priority:
Immediate
Assignee:
Target version:
Start date:
08 Apr 2013
Due date:
% Done:

100%

Estimated time:
Severity:
01 - Critical

Description

All network devices other than loopback and virtual interfaces (which are unsupported under PiBox and BeagleBox) should show up in the UI, even if they don't have a configuration in /etc/network/interfaces. Right now, if there is no configuration for the device, it isn't added to device list combo box.

Actions #1

Updated by Hammel almost 11 years ago

  • Status changed from New to Closed
  • % Done changed from 0 to 100

Fixed addNetInterfaces() to use a char * instead of INTERFACES_T * to cast the gpointer item. That fixes a bug in setting up the interfaces combo box.
Changed interface combo box realize function to base its content solely on the network devices found and not if the devices have a config in the interfaces file.
Changed the address type combo box realize function to make its initial setting based on the configuration for the first network device found, if any such configuration exists, or to default to DHDP.
Removed a couple of lines in loadInterfaces() that caused segv's - those lines were in the wrong place but the right place already had those lines, so the broken lines just needed to be removed.

These fixes were tested by using the t option and moving data/interfaces to data/interfaces so there was no configuration available for whatever devices were found under /sys/class/net.

Actions

Also available in: Atom PDF